Gouderak 750 jaar viering 21 juni en markt 22 juni

Vanwege het 750 jarig bestaan van Gouderak is er op D.V. vrijdagavond 21 juni om 20.00 uur een unieke viering in de Gouderaksekerk. Een heus dorpsevenement waarbij ook oud-Gouderakkers welkom zijn. De muzikale avond wordt ondersteund door harmonie ‘Kunst na de Arbeid’. Er wordt een muzikale reis gemaakt door de tijd met middeleeuwse suites tot gezangen en van oud-Hollandse liedjes tot psalmen, omlijst met oud beeldmateriaal. Ook zal de speciaal voor deze gelegenheid geschreven ‘Ode aan Gouderak’ worden voorgedragen. De toegang is vrij en na afloop is er de mogelijkheid tot ontmoeting in Het Baken onder het genot van een hapje en een drankje.

De viering is hier te zien: https://kerkdienstgemist.nl/stations/572/events/recording/171899280000572

Op zaterdag 22 juni is iedereen vanaf 12.00 uur welkom op het Johan Brouckplein om verder te vieren dat Gouderak 750 jaar bestaat. Tal van verenigingen organiseren activiteiten voor jong en oud. Ook zijn er demonstraties van oude ambachten en zijn er o.a. spellen van vroeger te doen. Verder draait het ‘Rad van Avontuur’ en zijn er echte (kinderboerderij)dieren om te aaien. Met nog meer attracties zal het een echt Gouderaks feest worden. Natuurlijk is hier ook de Gouderaksekerk bij aanwezig.